KIA Stinger visas i Sverige för första gången på Gärdesloppet

Publicerad 2017-05-17

På söndag, den 21 maj, visas Kia Stinger för första gången i Sverige.
Märkets hittills mest uppseendeväckande bil har redan vunnit pris för bästa design. Nyfiken?

    
Helt nya KIA Stinger lanseras inte förrän i november i Sverige, men redan på söndag premiärvisas modellen i samband med Gärdesloppet i Stockholm. När detaljerna runt Stinger avslöjades tidigare i år blev många överraskade av den fyrhjulsdrivna sportsedanen, utvecklad med körupplevelsen i fokus. Bakom Stinger står två i bilbranschen tongivande personer; designchefen Peter Schreyer och utvecklingschefen Albert Biermann.
    

Kia Stinger


    
Toppmodellen Stinger GT med 3,3 liters V6-bensin med dubbelturbo på 370 hästkrafter blir den snabbaste modellen från Kia; 0 till 100 km/h går på 5,1 sekunder och toppfarten är 270 km/h. Dieselversionen får en 2,2-litersmotor med 200 hk och 440 Nm i maximalt vridmoment.
    

Kia Stinger


    
Stinger fick stor uppmärksamhet på bilsalongerna i Detroit och Genève, och nu är det dags för den första svenska publika visningen i samband med den klassiska bilfesten i Stockholm.
    
Efter kortege genom staden samlas veteranbilar på ängarna vid Djurgårdsbrunn för skönhetstävlingen Concours de Charme medan de mest tävlingsstinna sportvagnsklassikerna kappkör i loppet Prins Bertil Memorial. I år blir det även båtuppvisning i kanalen, flyguppvisning i luften – och lådbilsrace för barnen.
    

Dela med dina vänner och kollegor