Skoda fortsätter SUV-offensiven och lanserar nya KAROQ

Publicerad 2017-05-12

Skoda Karoq

Den 18 maj är det världspremiär för SKODAS nya SUV KAROQ, men redan nu får vi se de första detaljbilderna som skvallrar om skarpa linjer LED-belysning både exteriört och interiört.

    
Nya ŠKODA KAROQ mäter 4 382 millimeter på längden, 1 841 millimeter på bredden och 1 605 millimeter på höjden. Hjulbasen är i sin tur 2 638 millimeter lång (2 630 mm för fyrhjulsdriven version) vilket både ger hög komfort och bra stabilitet på vägen samt väl tilltagna kupéutrymmen och ett lastutrymme som ska vara störst i klassen. Karoq är med sina mått något mindre än Kodiaq som lanserades tidigare i år. Det finns stora likheter med storebror Kodiaq bl a fronten med grillen och Skodaemblemet i mitten och de eleganta strålkastarna som visar Skodas nya designspråk.

Skoda Karoq


    
I bagageutrymmet går det in 521 liter med baksätet på plats, och om detta fälls finns hela 1 630 liter tillgängligt. I kombination med det flexibla VarioFlex-baksätet är även bagageutrymmet flexibelt och rymmer mellan 479 och 588 liter. VarioFlex-systemet består av tre separata säten i baksätet som var och en kan justeras och lyftas ut ur bilen, oberoende av varandra. Med samtliga tre säten ur förvandlas KAROQ till en storlastare med hela 1 810 liters kapacitet.
    

Skoda Karoq


Interiören har en helt ny design och instrumentpanelen är uppdelad i en övre och undre sektion, med tydliga vertikala designelement. LED-kupébelysning ställbar i tio olika färger är ytterligare en trevlig detalj med tunna LED-ljuslister placerade i såväl sidodörrarnas överkant som runt instrumentpanelen.

Skoda Karoq


    
Som en del i den ambitiösa ŠKODA 2025-strategin ska företaget utöka modellflottan med extra stort fokus på SUV-modeller. Det är en plan som inleddes med ŠKODA KODIAQ och som nu når nästa milstolpe med nya KAROQ – med världspremiär 18 maj och nationella premiärer i slutet av året.
    

Dela med dina vänner och kollegor