Jaguar vill förvandla vindrutan till tv-skärm

Publicerad 2014-08-13

Läs mer »

Varvtider, hastighet, bromspunkter och linje för optimal kurvtagning framför ögonen låter som något i ett tv-spel. Och i framtida Jaguar-modeller.

:  - Jaguar Land Rover vill få din bilkörning att bli mer tv-spelslik, bland annat med hjälplinjer.
Jaguar Land Rover vill få din bilkörning att bli mer tv-spelslik, bland annat med hjälplinjer.


Vanliga head up-displayer som projicerar hastighet och navigationspilar på vindrutan har redan funnits i decennier, men hos Jaguar och Land Rover har man filat på tekniken som nu kan projicera nästan vad som helst framför förarens ögon.
    
Land Rover har redan visat sin ”genomskinliga” motorhuv som genom kameror framför bilen projicerar det som göms bakom bilhuven. Perfekt vid terrängkörning. Nu har Jaguar visat hur de tänker använda sig av tekniken. De kallar tekniken för virtuell vindruta och den ska göra dig till banans racingkung.

Illustrera koner

Genom att projicera rekommenderad kurvteknik, bromspunkter och dina varvtider rakt framför ögonen vill Jaguar göra sina bilägare till banans allra snabbaste. Vindrutan ska till och med kunna illustrera koner för körövningar.
    
Det både låter och ser ut som något hämtat från ett tv-spel. Men låt oss bara hoppas att den fortfarande kan visa navigationspilar för dagarna som spenderas utanför racingbanan.

Dela med dina vänner och kollegor