Söndag bjuder på sol, picknick, veteranbilar och lådbilsrace!

Publicerad 2017-05-16

Tycker du om veteranbilar, lådbilsrace eller kanske är du nyfiken på nya bilar? I helgen är det dags för Gärdesloppet, Stockholms största veteranbils-event och Prins Bertil Memorial. Meteorologerna spår vackert väder med värme och strålande sol. Vad passar bättre då än att packa picknickkorgen och bege sig ut på Djurgården i Stockholm?

    
På söndag, den 21 maj, är det dags för Gärdesloppet där ca 300 veteranbilar kör i kortege från Hagaparken kl 09:00 ut till vackra Djurgården. Här kan du kolla in veteranbilar från före kriget till nya Kia Stinger eller nya Range Rover Velar som båda visas i Sverige för första gången.
    
Efter kortege genom staden samlas veteranbilar på ängarna vid Djurgårdsbrunn för skönhetstävlingen Concours de Charme och klockan 10:30 är det dags för första starten i Prins Bertil Memorial med förkrigsbilar. Klockan 11:00 är det dags för lådbilsloppen för barnen. I år blir det även båtuppvisning i kanalen och flyguppvisning av DC 3:an Daisy.
    
En heldag arrangerad av Kungliga Automobilklubben med veteranbilar, lådbillsrace, flyguppvisning, superba food trucks, Kia Stinger och Range Rover Velar.
    
Tid: 10:00 – 16:00
Plats: Mellan Manilla och Djurgårdsbrunn
Entré: Fri entré, picknick, food trucks
    
Läs mer om Gärdesloppet här
    


    

Dela med dina vänner och kollegor